Szerbia

Szerbia délkelet-európai ország, az egykori Jugoszlávia tagja. Montenegró önállósulása óta, vagyis 2006 óta önálló állam. Határos Magyarországgal, Romániával, Bulgáriával, Albániával, Macedóniával, Montenegróval, Bosznia és Hercegovinával és Horvátországgal.

Szerbia délkelet-európai állam. Miután Montenegró népszavazás útján önálló állammá lett, a szerb és montenegrói államszövetség megszűnt, és 2006. június 5-én Szerbia is deklarálta függetlenségét, valamint azt, hogy a korábbi államalakulat jogutódjának tekinti magát. Szerbia földrajzi helyzetéből következően a Balkán fő tranzitállama. Útjai összekötik Nyugat- és Közép-Európát Görögországgal és Törökországgal. Keresztirányban ezek biztosítják a közlekedést Bulgária irányából Bosznia-Hercegovina és Horvátország felé.


Időjárás

Éghajlata északon kontinentális, középső és déli részein pedig mérsékelten kontinentális. Északon az évi átlaghőmérséklet 10-11°C, nyáron 20°C, télen 0°C körüli.


Mikor menjünk?

Motoros túrára legalkalmasabb idő a április végétől október első feléig tartó időszak. A magasabb hegyes területekre májustól szeptember végéig.


Úthálózat

Szerbiában az úthálózat minősége jónak mondható. A főutak karbantartottak, viszont egyes részein igen nagy rajtuk a forgalom. A mellékutak állapota változó, itt belefuthatunk kifejezetten rossz minőségű utakba is.

 

Főváros: Belgrád
Hivatalos nyelv: Szerb
Pénznem: Szerb dinár (RSD)
Éghajlat: Mérsékelt-kontinentális
Időzóna Közép-európai idő (GMT +1)
Beutazáshoz szükséges: A beutazáshoz a legtöbb ország állampolgárainak nincs szükségük vízumra, csak érvényes úti okmányokra
Elektromos hálózat: 220 V / 50 HzAz országot érintő túráink:

[ppb_tour size=”one” title=”” ][/ppb_tour]