Németország

A Nyugat-Európában található ország határos Hollandiával, Belgiummal, Luxemburggal, Franciaországgal, Svájccal, Ausztriával, Csehországgal és Lengyelországgal. Északon a Balti- és az Északi-tenger határolja. Jelentősebb kikötői Lübeck, Kiel, Bremenhafen és Hamburg. Domborzata igen változatos, délen az Alpok hegyei, északon az Észak-Németalföld borítja.

A fővároson, Berlinen kívül több nagy és jelentős városa van, köztük München, Frankfurt, Stuttgart, Drezda és Hannover. Ipari központja a francia határ mentén lévő Saar vidék.


Időjárás

Éghajlata mérsékel, a Golf-áramlatnak köszönhetően nyugati felének éghajlata enyhébb. Északi részein nedves kontinentális, gyakori az eső. A tél enyhe, a nyár hűvös. Kelet felé haladva mindinkább a kontinentális éghajlat válik dominánssá, a nyarak egyre melegebbek, a telek pedig hidegebbek, a csapadék eloszlása pedig egyre egyenetlenebb.


Mikor menjünk?

Attól függ az ország melyik részére szeretnénk indulni. Motoros túrára szempontjából az Alpok felől eső részét júniustól szeptemberig érdemes felkeresni. A többi régió meglátogatására a legalkalmasabb a tavaszi és az őszi időszak.


Úthálózat

Németországban jó minőségű úthálózattal találkoznak a motorosok. A forgalom általában élénkebb, autópályán pedig kifejezetten gyors. A déli részeken izgalmas hegyi utakat találunk míg az ország más részein főleg síkvidéki a terep.

Főváros: Berlin
Hivatalos nyelv: Német
Pénznem: Euró
Éghajlat: Euró
Időzóna Közép-európai idő (GMT +1)
Beutazáshoz szükséges: A beutazáshoz a legtöbb ország állampolgárainak nincs szükségük vízumra, csak érvényes úti okmányokra
Elektromos hálózat: 220 V / 50 HzAz országot érintő túráink:

[ppb_tour size=”one” title=”” ][/ppb_tour]