Bosznia és Hercegovina

Bosznia-Hercegovina nagyrészt természetes határokkal rendelkezik, amelyeket északon a Száva, keleten a Drina, délnyugaton pedig a Dinári-hegység képez.
Az ország két történelmi-földrajzi egységből, az északon elterülő, nagyobb, Boszniából valamint a déli Hercegovinából áll. Mindkét rész nagyobb részben hegyvidéki terület, de a felszín jellegzetességei eltérőek.

Bosznia és Hercegovina, mint egység Európa egyik legkülönösebb és kultúrálisan legszínesebb régiói közé tartozik. Megtalálhatók itt a keresztény, a nyugati-katolikus, a keleti-pravoszláv, az iszlám és a zsidó-maur kultúrák jegyei. E kultúrák kölcsönös együttélése és a színes történelem okozta a helyi építészet, szobrászat, írásművészet és zene egyedülálló fejlődését.


Időjárás

Az ország mérsékelt-kontinentális éghajlatú, a nyarak nagyon melegek, a telek viszont hidegek. A magasabban fekvő részeken a nyarak rövidek és hűvösek, a telek pedig rendkívül hidegek, viszont a parthoz közeli részeken enyhe és csapadékos.


Mikor menjünk?

Motoros túrára legalkalmasabb idő a májustól szeptember végéig tartó időszakk.


Úthálózat

Bosznia és Hercegovina úthálózata jónak mondható. A főutak karbantartottak, viszont egyes részein igen nagy rajtuk a forgalom. A mellékutak állapota változó, itt belefuthatunk kifejezetten rossz minőségű utakba is.

Főváros: Szarajevó
Hivatalos nyelv: Bosnyák
Pénznem: Bosnyák konvertibilis márka (KM)
Éghajlat: Mérsékelt-kontinentális
Időzóna Közép-európai idő (GMT +1)
Beutazáshoz szükséges: A beutazáshoz a legtöbb ország állampolgárainak nincs szükségük vízumra, csak érvényes úti okmányokra
Elektromos hálózat: 220 V / 50 HzAz országot érintő túráink:

[ppb_tour size=”one” title=”” ][/ppb_tour]